Azerbaycan, Japonya, Almanya, Irak, İtalya ve Bulgaristan gibi 11 ülkeden gelen 50 yabancı basın mensubu, depremlerin ardından kentte gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgilendirildi.
Toplantıya, TOKİ Başkan Yardımcısı Osman Direnç, AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD Daire Başkanı Abdulkadir Tezcan, İletişim Başkanlığı Uluslararası Medya Koordinatörü Gözdenur Kirişçioğlu ve ilgili kurum müdürleri de katıldı.
Vali Ünlüer, yaptığı konuşmada, 6 Şubat’ta il genelinde meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından, şehirde büyük bir yeniden yapılanma süreci gerçekleştirildiğini belirtti. "Bu kadar zor şartlara rağmen iki yıl gibi kısa sürede şehri önemli ölçüde yeniden ayağa kaldırdık," dedi. Ayrıca, barınma, altyapı, eğitim ve sağlık gibi hizmet alanlarında yeniden yapılandırma çalışmalarına devam edildiğini vurguladı.
AFAD Genel Müdürü Orhan Tatar, 6 Şubat depremleri sonrası yapılan çalışmalar ile AFAD'ın Risk Azaltma ve İyileştirme Süreçlerine dair bir sunum gerçekleştirdi.
Vali Ünlüer, basın mensuplarıyla birlikte Azerbaycan Mahallesi rezerv alanına geçerek sahada yapılan çalışmaları anlattı. Kahramanmaraş'taki depremler sonrası gerçekleştirilen projelerin önemine dikkat çeken Vali Ünlüer, "Türkiye gerçekten güçlü bir ülke. Devlet-millet dayanışmasının ve birlikteliğinin yüksek seviyede hissedildiği bir ülkede yaşıyoruz. Kahramanmaraş da bu anlamda öncü bir şehir," dedi.
Vali Ünlüer, “Şehir genelinde 174.145 bağımsız birimin temelleri atıldı. 34.600 konutu hak sahibi vatandaşlarımıza teslim ettik. 2025 yılı sonunda örnek bir şehir olma hedefindeyiz. Yeni bir Kahramanmaraş’ı inşa etmiş olacağız. Bu alanda Azerbaycan'ın desteğiyle Azerbaycan Mahallesi'ni kuruyoruz; bu mahalle, örnek bir tasarım olacak," ifadelerini kullandı. Azerbaycan devletine de bu anlamda teşekkür etti.